18-ий тиждень НУШ "Я-мандрівник". Предмет "Я досліджую світ"
 (МОВ-0,5;ГІО-0,5)
Мандруємо Україною
     Віртуальний урок-подорож по історичних місцях України, по великих містах. На уроці здобувачі освіти переглянули презентацію "Омріяна подорож Україною". Діти зупиняються в Ужгороді(Закарпатський краєзнавчий музей), Замок Паланок в Мукачеві, у Львові(Львівський оперний театр), побували в чарівних Карпатах, роблять невеличку мандрівку Києвом, дізнаються про Національний заповідник "Софія Київська" відвідали Києво-Печерську Лавру,  Музей "Писанка" у місті Коломия, Замок Любарта в Луцьку Волинської області. Учні вивчили, що цей замок є одним із символів Волині, його В`їзну вежу зображено на 200-гривневій куп`юрі. Також побачили місто Кам`янець-Подільський Хмельницької області, Історико-архітектурний заповідник "Хотинська фортеця", острів Хортиця (Запоріжжя), Переяслав-Хмельницький(місто музеїв), Потьомкінські сходи в Одесі, вивчили Дерев`яні храми України, дізнаються про Чорне і Азовське моря. 

        Школярі аналізували звуковий склад слів Україна, Київ, Дніпро, тато, мама(визначали кількість складів у словах, наголошені та ненаголошені склади, голосні та приголосні звуки, тверді та м`які, визначали звук [й] в різних позиціях слова).  Під час уроку здобувачі освіти поповнили власний словниковий запас.
     
       
     


          На уроці дітки закріпили знання про національну символіку та державні атрибути України, націю(народ), державу, політику, владу.
     

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу