Тиждень 21-ий. Мої улюблені книжки.
Яка моя улюблена книжка. Бібліотечка у класі.

        Щоденні 5. Здобувачі освіти вибирають із дитячої класної бібліотечки свої улюблені книжки для «Читання для себе», а саме вірші Лесі Українки.
       На уроці «Я досліджую світ» школярі дізналися, що 25 лютого 1871 року у м.Новоград-Волинському народилася Леся Українка(Лариса Петрівна Косач-Квітка)-видатна українська письменниця, поет, драматург, перекладач. 

     



 Учні записували у свої портфоліо про Лесю Українку те, чого вони навчилися на уроці. «Знайомтесь, це- Я, а це- Леся Українка». 




Учні декламували вірші Лесі Українки «Як дитиною бувало», «Надія».






        На уроці дітки вивчили про дитячі та юнацькі роки Лесі. Дізналися, що через заслання її тітки Олени Косач за революційну діяльність до Сибіру,  Леся Українка була сильно вражена і тому написала свою першу поезію "Надія" у м. Луцьку 1880 року. Здобувачі освіти знають, що письменниця знала багато мов:українську, російську, польську, болгарську, французьку, англійську, німецьку, італійську, давньогрецьку та латинську. Влітку 1883 року у неї діагностували туберкульоз кісток, у жовтні прооперували їй ліву руку, видалив уражені кістки. Померла поетеса 19 липня(1 серпня) 1913 року в Сурамі(Грузія) у віці 42 років. Похована на Байковому кладовищі у Києві.
        
        У кінці уроку виконали пісню на слова Лариси Петрівни Косач «Давня весна» під музичний супровід вчителя на акордеоні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу