26 тиждень модельної навчальної програми « Навіщо треба їсти».

Предмет «Я досліджую світ».Тема уроку. Як визначити корисну і шкідливу їжу?

Мета: формувати ключові компетентності(спілкування державною мовою, компетентності в природничих науках і технологіях, уміння навчатися впродовж життя, соціальні і громадянські компетентності, екологічна грамотність і здорове життя); дати уявлення про те, які корисні поживні речовини містяться у різних продуктах; розвивати зв`язне мовлення дітей, пам`ять, увагу, творчу увагу та фантазію, дрібну моторику рук; виховувати дбайливе ставлення до свого здоров`я.

 Основні завдання педагога:

- актуалізація дослідницької потреби учня;
- залучення до пошукової діяльності;
- пошук засобів, що активізують процес пізнання;
- доведення учня до результативності в діяльності;
- створення умов, що стимулюють пізнавальну активність.

Групова робота.
Вчитель об`єднує дітей у команди, називаючи кольори башточки по порядку для кожної дитини. Дитина має взяти названий для неї колір з башточки та об`єднатись у команду з іншими дітьми, які мають такий самий колір цеглинки LEGO.
І група «Корисна їжа». Зелений колір(молоко, сир, сметана, яйця, мед, яблука, горіхи, виноград, гарбузи, цибуля, редька, картопля, морква, червоний столовий буряк, перець, помідори, лимони та інші).
           ІІ група «Шкідлива їжа». Оранжевий колір(газована вода «Кока-кола», напій «Fanta», чіпси, сухарики, сосиски і ковбаси, жирне м`ясо, майонез, шоколадні батончики, цукерки, локшина швидкого приготування та інші).




І група " Корисна їжа".


ІІ група "Шкідлива їжа".




Висновок: більшість продуктів є для нас смачними , але вони ж одночасно і шкідливі.

ІІІ група «Дослідники».
        Учитель допомагає та інструктує учнів.
Дослід. Приготувати чіпси і яблука. Побудувати будиночок з чіпсів та з яблук.
Будиночок з чіпсів розвалився після кількох «подувів вітру». Корисні продукти потрібні для того, щоб організм був такий же міцний, як і будиночок з яблук, а чіпси не підходять  в якості «будівельного матеріалу», якщо ви хочете рости сильними і здоровими.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу