НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА в дії

Тематичний тиждень модельної навчальної програми «Ми-українці. Ми-європейці».

Протягом тематичного тижня поглиблювались знання здобувачів освіти про нашу державу-Україну, її розташування на карті Європи; узагальнювались та систематизувались знання дітей про народні та офіційні символи нашої Вітчизни; розширювались поняття про європейську інтеграцію. Виховувалися почуття любові до рідного краю, рідної мови, до свого народу, почуття гідності за велич та красу держави, у якій вони живуть.
           Предмет «Я досліджую світ». Теми уроків. Моя країна-Україна. Що таке «Європейський Союз?». Що закодовано в українській вишиванці?
       
   Методична система „Щоденні 5"
    Робота зі словами. У класі на дошці розміщена Стіна слів. Дітки повторюють уже відомі їм слова, такі як: Україна, українська гривня, тризуб, прапор, вінок, шаровари, рушник, вишиванка, коровай, глечик, бандура, гопак, оселедець та інші. Протягом тематичного тижня першокласники вивчили нові слова: Європа, Європейський Союз, євро.












На кожному уроці формувалися громадянські якості:патріотизм, людяність, працьовитість, ціннісне ставлення до держави, суспільства, мови. Діти знають, що у Європі розташовані 45 незалежних держав, які об`єднались у Євросоюз. Прапор Євросоюзу-це 12 золотих зірок на фоні безхмарного неба. Україна є частиною Європи.
      

Починаючи з 2006 року кожен третій четвер травня в Україні відзначають ДЕНЬ ВИШИВАНКИЦього року ми святкували його 16 травня.


 Інтерактивна гра «Моя вишиванка».


 Вступна бесіда вчителя про те, як з давніх-давен уважали, що вишиванка захищає від усякого лиха, наділяє людину цілющою силою рідної землі, як у різних регіонах нашої країни по-різному кодували вишивки. Діти знають, що пряма лінія-земля, горизонтальна хвиляста-вода, трикутник-гори, круг-сонце.


Вчитель пропонує для учнів 1-3 класів створити свою вишиванку у групі. Завдання:прикрасити сорочку геометричним орнаментом із різних елементів, вишитих заздалегідь вчителем з учнями. А рукава розфарбувати червоними і чорними кольорами. Адже червоний колір-це любов мами до дитини, а чорний-колір землі, смутку.











 Прийом «Кубик Блума»





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу