30-ий тиждень модельної навчальної програми «Весняні свята. Великдень».

       Добре відомо, що Великдень дуже важливе свято для християн усього світу. До нього люди старанно готуються: прибирають подвір`я, оселі, печуть паски, виготовляють крашанки. Особлива ж окраса Великодня – ошатні писанки, що є символом нового життя. Українці вірили, що вони захищаюь людину від усього злого, приносять добро, радість.


 У Загорбській ЗОШ І ступеня 24 квітня зі здобувачами освіти 1-3 класів вчителем англійської мови був проведений виховний захід « Традиції святкування Великодня в Україні та народів англомовних країн».
Метою цього заходу було познайомити учнів з традиціями українського народу та народів англомовних країн; розвивати вміння спілкуватися англійською мовою; виховувати повагу до культури Великої Британії; розвивати творчий потенціал та критичне мислення; формувати навички аудіювання; розвивати навички роботи з папером; виховувати почуття поваги до національних традицій.
Під час заходу дітки повторили назви кольорів, днів тижня, пір року. Працюючи в групах, всі учасники фантазували та творили оригінальні великодні символи. У кінці виховного заходу діти створили лепбук «Happy Easter».




















Під час навчального тижня "Великдень" дітки вивчили, що Писанка- український народний символ; символ сонця; життя, його безсмертя; любові і краси; весняного відродження; добра, щастя, радості. Кожен орнаментальний мотив має певне сакральне  значення. З них на писанці складається мальована молитва про злагоду і мир поміж людьми. У християнській культурі українців писанка стала символом воскресіння. В народі кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки».

Разом з вчителем 1 класу першокласники розфарбовували крашанки. Вони вивчили, яка різниця між писанками і крашанками.(Писанки пишуть, а крашанки фарбують.). Дітки малювали з особливою старанністю. А учні 2 і 3 класів на уроці трудового навчання виготовляли великодні символи з бісеру у групі.






 Презентація робіт здобувачів освіти 1-3 класів.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу